Κατάμεστη η αίθουσα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιάννη Ραγκούση. Στον χαιρετισμό του προς τα στελέχη και φίλους του κόμματος, καθώς και τα νέα μέλη που συμμετέχουν πλέον ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο βουλευτής Κέρκυρα Αλέκος Αυλωνίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μαζική παρουσία και τόνισε την ανάγκη συμμετοχής όλων για την ανατροπή της σημερινής από κάθε άποψη απαράδεκτη κατάστασης που έχει εδραιώσει η τριετής διακυβέρνηση της ΝΔ. Επιπλέον τόνισε ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ορμώμενοι από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με κοινό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας, οφείλουν να χτυπήσουν στη ρίζα τους τα εκβιαστικά διλήμματα που επαναφέρει στην πολιτική και κοινωνική ζωή η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε στις υποκλοπές, την παρακολούθηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, και τόνισε ότι είναι εντυπωσιακό το εύρος των ενεργειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που πλήττει ευθέως τη δημοκρατία.

Ο κ. Αυλωνίτης υπογράμμισε ότι η εκτροπή είναι συνεχής, γιατί τα όσα είχαμε κατακτήσει το προηγούμενο διάστημα με την παρούσα κυβέρνηση έγιναν πλέον ζητούμενα και επιπλέον γιατί χρειάζεται εναντίωση σε ένα καθεστώς που υπονομεύει τις βασικές αρχές του Συντάγματος και τις ατομικές ελευθερίες. Τέλος ζήτησε εγρήγορση από όλες και όλους και τόνισε ότι η νίκη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι νίκη του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας και έδωσε το λόγο στον κεντρικό ομιλητή Γ. Ραγκούση.

Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί του Συντονιστή της ΝΕ Κέρκυρας Χρήστου Μωραΐτη, καθώς και των εκπροσώπων των ΟΜ Κεντρικής και Μέσης Κέρκυρας Πηνελόπης Ταρασίδου και Φοίβου Κακαβίτσα.

Στην κεντρική ομιλία του ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και την υπόθεση των υποκλοπών, υπογραμμίζοντας ότι οι παρακολουθήσεις αποτελούν καίριο πλήγμα στη δημοκρατία, περιορίζουν την ελευθερία των των πολιτών και αποδυναμώνουν με επικίνδυνο τρόπο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σφιχτό εναγκαλισμό με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, είναι υπεύθυνη για την αισχροκέρδεια και την άκρατη ακρίβεια και δήλωσε ότι ο αντίποδας αυτών είναι μια κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε συνεργασία με τον ελληνικό λαό και την κοινωνία.

Μόνο αν έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την σημερινή κατάσταση, είπε προσθέτοντας ότι «δεν αξίζει στην Ελλάδα του 2022 να κυβερνάται από μια οικογένεια που όλοι βλέπουμε με τις μεθόδους κυβερνά, δεν αξίζει στους Έλληνες να κυβερνώνται από την οικογένεια Μητσοτάκη».

Ο Γιάννης Ραγκούσης τέλος ζήτησε κι αυτός από την πλευρά του συστράτευση όλων των δυνάμεων, όλων των μελών και κυρίως ενεργοποίηση των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ώστε το πρόγραμμα του κόμματος και η πρότασή του να ακουστεί σε όλη την κοινωνία.

Ακολουθεί το βίντεο της τοποθέτησης  :