Την ανησυχία του εξέφρασε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, όσον αφορά τις εξελίξεις για την μεταφορά των απορριμμάτων μετά την δημοσίευση της απόφασης της Κυβέρνησης.

Ο κ. Αυλώνιτης μιλώντας στο corfutv επεσήμανε ότι η ανησυχία που εκφράζει έχει να κάνει με την ασυνέπεια που παρατηρείται.

Όπως είπε: «υπάρχει ασυνέπεια σε όσα συμφωνήθηκαν στην σύσκεψη της Αθήνας με την απόφαση που δημοσιεύθηκε. Η απόφαση των δυο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προβλέπει η χρηματοδότηση να γίνει από τα ανταποδοτικά τέλη όπως γίνεται και για τον Νομό Αιγιαλείας.

Υποτίθεται ότι από 1-1-2020 ξεκινά ο οδικός χάρτης και εμείς αυτή την στιγμή δεν έχουμε ούτε μια μελέτη στα χέρια μας για να γνωρίζουμε το κόστος της μεταφοράς και τις υπόλοιπες παραμέτρους. Εγώ όταν κατέβω Αθήνα θα ζητήσω αμέσως ενημέρωση και επίσης προτείνω να γίνει μια νεα σύσκεψη είτε στην Αθήνα παρουσία του κ. Γραφάκου είτε εδώ στην Κέρκυρα έτσι ώστε να δούμε που βρισκόμαστε. Πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να ενημερώσει την τοπική κοινωνία»